EGX vlog: je moet gewoon Shadows of Doubt spelen


Geniet van deze genotzuchtige vlog over mijn eerste dag op een expo in meer dan vier jaar. Ik was niet van plan me er zo op te focussen Schaduwen van twijfel, en ik zal de komende weken een goede preview maken, maar ik kan dit niet genoeg benadrukken – het is briljant. Zelden wordt zo’n gedurfde visie graag geëvenaard door de uitvoering ervan. Het doet me een beetje denken aan Cloudpunk, waar ik echt van genoot, maar ik wilde heel graag een minder passieve relatie met de stad zelf. Met zijn opvallende gevoel van onderdompeling en een toewijding aan granulaire interactiviteit ingebouwd in het kernontwerp van de game, heb ik het gevoel dat Shadows of Doubt die ambitie voor mij heel goed verwezenlijkt. Ik kan niet wachten tot de volledige versie volgend jaar uitkomt. Het won ‘UK Game of the Show’ op Gamescom een paar weken geleden, en het is overduidelijk waarom vanaf het moment dat je de demo start.

schaduwen van twijfel screenshot

Sergeant, het is erger dan we dachten – ze hebben hem gepixeld.

Het is dag twee van EGX terwijl ik dit schrijf: gisteren was een van de leukste tijden die ik ooit heb gehad op een beurs. Het voelt echt alsof de gebeurtenissen eindelijk terug zijn, en het is gemakkelijk om te vergeten hoe groot de deal is na maanden van relatieve normaliteit na de pandemie. Ik zeg relatief, want covid is natuurlijk nog steeds bij ons – ik ben nog niet klaar om mijn masker te dumpen – maar ik zal de zoetheid van Relatieve Normaliteit verkiezen boven het alternatief om geen menselijk contact te hebben buiten slecht ingelijste webcams .

vg247 podcast-bakken

Kom en zie onze live podcast door enkele bakken.

Daar heb ik in de aanloop naar EGX niet echt over nagedacht. Ik ben vrij nieuw in deze baan en ik zag het vooral als een goede gelegenheid om eindelijk enkele van mijn VG247-collega’s persoonlijk te ontmoeten (en hoe belangrijk het is geweest – ik weet eindelijk hoe Connor eruitziet in 3D, en echt niet hem herkennen zonder de schuine kant van een laptopscherm). Maar ik voelde me echt geraakt door het zien van groepen vrienden, meestal van achter in de tienerjaren/begin twintig, die samen over de beursvloer slenteren, cosplayen, lachen om domme grappen, Hatsune Miku-t-shirts kopen en over het algemeen gewoon normaal doen dingen – iets wat hun generatie gedurende een goede 18 maanden werd ontzegd, tijdens enkele van de meest cruciale ontwikkelingsjaren in hun leven. Ik had tot nu toe niet echt nagedacht over dit aspect van de pandemie. Ik ben bijna 40, ik ben gesetteld, mijn sociale dagen liggen comfortabel achter me en ik zit graag op mijn reet. Ik bevind me in de extreem bevoorrechte positie waar covid meer dan wat dan ook een hindernis was.

Expo’s hebben een nieuwe dimensie gekregen van belang na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Het is van vitaal belang voor onze collectieve genezing als industrie, als samenleving, om wat persoonlijke tijd met elkaar door te brengen. Ik was vergeten hoe het was om met de mensen achter de games die we coveren te praten – om dat enthousiasme van iemand te voelen afstralen als ze hun artistieke proces, hun hoop op het project, hun inspiratie beschrijven. Het komt zelden voor dat die ondefinieerbare aspecten van menselijke communicatie via streaming video over komen. Inderdaad, het laat je begrijpen waarom schermacteurs jaren moeten trainen om iets goeds te krijgen, en waarom de goeden zo goed worden gecompenseerd voor hun werk: rauwe menselijke emotie door een lens duwen is hard werken.

Hoe heilzaam de thuiswerkrevolutie ook is geweest voor degenen onder ons die het geluk hebben ervan te genieten, het voedt de ziel om dingen IRL te doen, al was het maar voor een lang weekend.


Als je zondag bij EGX bent, kom dan naar de podcast VG247 Best Games Ever: Live! Voor mensen! Mogelijk jij!