Wat speel jij dit weekend?


Op vrijdagavond, als de dag erop zit, is het tijd om na te denken over je week en te beslissen wat je gaat doen met je volgende twee vrije dagen.

Wat je ook besluit te doen, neem de tijd en wees zoals wij door wat spelletjes te spelen. Want, weet je, we zijn cool en zo.

Dit weekend gaan we een beetje cyberpunk, worden we bang door T-800’s en reizen we naar een sterrenstelsel ver, ver weg.

James Billcliffe, redacteur van gidsen – Cyberpunk 2077

Ik ben een grote fan van cyberpunk (kleine c) als genre, dus het spreekt vanzelf dat ik ervan hou Cyberpunk 2077 (grote c) ook. Dus wanneer nieuwe gig-missies vallen met nieuwe wapens en de beter-laat-dan-nooit-toevoeging van een kledingtransmog om eindelijk een aantal fatsoenlijke futuristische pasvormen te buigen zonder afbreuk te doen aan de bepantsering, ga ik het spoelen voor alles wat het waard is.

Wanneer de cross-progressie, cross-save-functie werd toegevoegd, weet ik niet, maar het was erg leuk om terug te gaan naar mijn volledige OG PC-save op Series S en ik ga weer naar die 100% voltooiing tijdens het week-end.

Jim Trinca, video-editor – Terminator: Resistance

Ik kan niet wachten om me weer in te leven Terminator: Weerstand, waar ik bij de lancering op sliep omdat alle beoordelingen zeiden dat het klossen waren. Maar vanwege een prachtige PS5-heruitgave met mooie haptiek, en het constant in de uitverkoop, pakte ik het in een opwelling op en werd meteen verliefd.

Dit is alles wat ik wil van een Terminator-game, en ook alles wat ik wil van een T2-follow-up. Solide opnamen ondersteund door een indrukwekkende reeks extra activiteiten. Een ensemble-cast, halfopen gebieden om te verkennen, een ingewikkelde gameplay-loop van opruimen en knutselen die nooit vervelend wordt: het is Fallout-lite, maar speelt zich af in de verwoestende toekomstige oorlog van de Terminator-saga, waarvan we maar heel weinig glimpen hebben opgevangen van in de originele James Cameron-films, maar wordt nu glorieus gereproduceerd als een post-apocalyptische roadtrip.

Wat het zo briljant doet, vooral in de vroege uurtjes, is dat het de T-800 weer eng maakt. De dreunende, schrapende actiescore is gespannen als altijd, en de terminators zijn absoluut angstaanjagend. Je hebt geen andere keuze dan je aanvankelijk voor hen te verbergen, en alles aan hen brengt je meteen terug naar die eerste film: perfect gerealiseerd, feilloos geanimeerd. Angst zelf weergegeven in chroom en tanden. Ik kreeg de film op veel te jonge leeftijd te zien, en Resistance zorgde ervoor dat ik me weer negen voelde, waardoor ik daar weer terugkwam, kijkend naar een korrelige VHS-kopie door gaten in mijn vingers.

Het is goede shit, en het verdient herwaardering.

Stephany Nunneley, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Bedankt, D23 Expo voor de herinnering die ik nog moet afmaken LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Nou, laten we eerlijk zijn hier. Ik ben er nog lang niet klaar mee. Ik raak steeds afgeleid (oh kijk een puppy!).

Gisteren werd aangekondigd dat er meer personages naar de game zouden komen, dus het herinnerde me eraan dat ‘oh ja, die game heb ik!’ dus ik ga hem dit weekend eens opzetten.

Ik zou ook kunnen besluiten om wat te spelen Elder Scrolls Online. Het is alweer een tijdje geleden dat ik het heb gespeeld, en nadat ik gisteren met het kwartet de bruiloftsmuziek heb doorgenomen (het Morrowind-thema [and thus the main ES theme] zal worden gespeeld voor de ceremonie), het bracht me in de stemming om het te spelen. Dus zondag mag ik er weer in duiken. Misschien maandag. Wie weet met mij? Ik ben een raadsel.

Wat ga jij dit weekend doen? Games spelen?