We krijgen eindelijk de Kirby-coöpgame voor Switch die we verdienen


Een tijdje geleden speelde ik Kirby’s Dream Buffet. Na de aankondiging van de game was ik helemaal in de wolken. Je vertelt me ​​​​dat ze mijn favoriete roze bladerdeegbal in wat in wezen lijkt op een smakelijke versie van Fall Guys? En het wordt co-op? En hij staat op de Switch!?

Ik was klaar om van Kirby’s Dream Buffet een van mijn favoriete spellen te maken op bijeenkomsten, en plaatste het op hetzelfde voetstuk als Mario Kart 8 Deluxe. Toen ik de game echter in handen kreeg, was ik teleurgesteld.

De coöp-functies die ik had verwacht, ontbraken. Kirby’s Dream Land voelde beperkt aan en stond alleen lokale co-op voor twee spelers toe. Online zou ik met nog drie vrienden kunnen spelen, maar dan zouden ze de game moeten kopen en hun eigen Switch-apparaat bij de hand moeten hebben. Ik had daarbuiten mijn scrupules met de game, die in mijn recensie een 2/5 kreeg, maar het was het gebrek aan lokale co-op voor vier spelers dat, voor mij, het hele uitgangspunt van de game een beetje overbodig maakte .

Mijn gebeden zijn echter verhoord, en ik weet zeker dat veel andere Kirby-fans hier ook blij mee zijn. Nee, Nintendo heeft geen lokale co-op voor vier spelers geïmplementeerd in Kirby’s Dream Buffet. In plaats daarvan zijn de uitgever en ontwikkelaar nog een stap verder gegaan — een stap verder — door aan te kondigen dat niet alleen Kirby’s Return to Dream Land Deluxe naar Switch komt, maar dat het ook een Switch-vriendelijke revisie krijgt.

Kirby’s Return to Dream Land werd voor het eerst uitgebracht op de Nintendo Wii in 2011. Het is een 2D side-scroller, zoals je waarschijnlijk gewend bent van de almachtige roze bal, en was een van de eerste Kirby-games die 3D-modellen uitprobeerde voor zijn karakters. Simpel gezegd; de game zag er goed uit en bood veel platformplezier (zelfs als het soms een worsteling was om met de Wii-afstandsbediening te spelen).

Wat beter is aan Return to Dream Land Deluxe, gezien de problemen die ik had met Dream Buffet, is dat deze nieuwe explosie uit het verleden lokale coöp ondersteunt voor maximaal vier spelers. Er is ook geen gezeur over; je vrienden kunnen er gewoon op elk moment inspringen door een controller op te pakken. Het is volkomen logisch dat de game opnieuw wordt gemaakt en naar de Switch wordt geport, en hoewel het geen Wind Waker HD is, vind ik het erg spannend om mijn vrienden te dwingen Tenslotte een Kirby-spel met mij spelen.

Uiteindelijk zijn Kirby-games voor iedereen toegankelijk. Daarom zijn ze zo geliefd. Dat betekent naar mijn mening dat Kirby-games fantastische multiplayer-ervaringen bieden in een lokale omgeving; geen enkele speler hoeft zich bij Kirby buitengesloten of onervaren te voelen. Je bent gewoon een hongerige roze klodder die op zoek is naar wat bevrediging – iets waar we ons allemaal in kunnen herkennen, daar ben ik zeker van.

Multiplayer, zowel online als lokaal, is iets wat ik zeker hoop te zien dat HAL Laboratory en Nintendo meer gaan doen nu ze bijna perfect zijn om de roze poyo er zo geweldig uit te laten zien in 3D. Wat dat betreft, kunnen we Nightmare in Dream Land ook overzetten naar Switch, alsjeblieft?


Kirby’s Return to Dream Land Deluxe komt op 24 februari 2023 uit voor Nintendo Switch.