We krijgen steeds meer ‘korte’ games op Xbox Game Pass en PS Plus – en ik kan niet gelukkiger zijn


ik ben net klaar Deathloop Aan Xbox Game Pass. Je hebt misschien al gezien dat ik het heel leuk vond – het is stijlvol, brutaal, meeslepend en brengt je met weinig poespas in zijn wereld. Het is een magere ervaring; lang niet zo complex en onpraktisch als de Dishonored-serie. En het duurt ook niet lang om te voltooien. Ik denk dat ik de Colt / Julianna-verhaallijn in een leuke, gemakkelijke 20 uur heb ingepakt. Tijd genoeg om erop te kauwen, de stukjes die ik leuk vond te verteren en verder te gaan (Beacon Pines, ik kom je hierna halen).

Wil je Deathloop keer op keer spelen?

Toen ik deze volgende snelle voltooiing downloadde, las ik in Play Magazine dat de aanstaande alternatieve geschiedenisuitstap van A Plague Tale: Requiem minder dan 20 uur zal duren, waarbij Asobo Studio’s hoofdniveau-ontwerper Kevin Pinson opmerkt dat de game ongeveer 15- 18 uur, afhankelijk van hoe je speelt, met ‘no filler content’ die het opvult. Terwijl ik dit lees, roept mijn interne monoloog dat tijdloze citaat van Gordon Ramsey op: “Eindelijk, wat goed eten.”

Ik speelde A Plague Tale: Requiem op Gamescom en ik vond het geweldig. De manier waarop het stealth combineert met tactische beweging, licht puzzelen met de grimmige realiteit van overleven in een wereld die wordt overspoeld met de pest (oh wacht) alles komt samen in dit strakke, opzettelijke spel dat precies weet waar het heen gaat. En hoe hij daar wil komen.

Het is een aankomst op de eerste dag van Xbox Game Pass, en je zult het waarschijnlijk binnen een week kunnen voltooien, als je maar een paar uur per nacht speelt. Mijn Gamescom-demo werd ergens in het midden van het spel overgenomen en hoewel het een uitdaging was, voelde ik een goed gevoel van progressie in mijn korte hands-on. In een wereld van Assassin’s Creed-games die meer dan 200 uur nodig hebben om te verslaan, vind ik de belofte van korte games gewoon opwindend – vooral als ik ze mag uitproberen en afmaken als onderdeel van mijn abonnement(en), zonder extra kosten .

Houd het kort, Amicia.

Begrijp me niet verkeerd; Ik hou van lange games. Ik zal graag 200 uur in Nioh zinken – of Wo Long daarna, denk ik – en ik heb waarschijnlijk in de loop van zijn leven in totaal bijna 1000 uur in Destiny gekregen (het spijt me). Maar in een tijd waarin talloze servicegames om mijn aandacht strijden en de dreiging van grote blockbuster-klootzakken zoals God of War: Ragnarok aan de horizon, hou ik van deze kleine games die in het midden kunnen komen en een soort ‘palet’ kunnen zijn. cleanser’ voordat het volgende banket van een RPG of zoiets arriveert.

Ik zei dit min of meer woord voor woord in mijn Tunic-recensie eerder dit jaar – alweer een Game Pass-juweeltje – en ik heb de afgelopen 12 maanden keer op keer gelijk gekregen met Garden Story, Unpacking en Sable. Elk van deze games kan in minder dan 20 uur worden ingepakt – misschien zelfs onder de 10, in sommige gevallen – waardoor je een leuke kleine pauze hebt van de gevechtspas waar je die week tegenaan loopt.

Uitpakken is een leuke, goede, korte tijd.

Veel van de VG247-medewerkers hebben een leven buiten games, zoals ik zeker weet dat onze lezers dat doen (in de meeste gevallen tenminste). Of het nu gaat om partners, kinderen, banen, dienstverlening aan de gemeenschap, afwijkende hobby’s of wat dan ook, soms is het gewoon leuk om een ​​wedstrijd in een avond of twee af te ronden, in plaats van een paar maanden. Vooral voor ons game-mediatypes, die vaak worden samengedreven om 80 uur van ons leven in een game te dumpen in de week voordat deze wordt gelanceerd, voelt het als een verademing om in minder dan 10 uur door Chicory: A Colourful Tale via PS Plus te walsen. verse lucht.

Xbox lijkt te weten dat we onze tijd ook meer gaan waarderen; onlangs heeft Microsoft een update uitgerold voor de pc Xbox-app die de gemiddelde speeltijd-aggregator HowLongToBeat integreert. De tool (die je laat zien hoe lang het hoofdverhaal, het hoofdverhaal en extra’s, de volledige gamecompetitie en elke andere stijl van voltooiing duurt voor de gemiddelde speler) is een van de meest succesvolle gamingsites die er zijn – het samenvoegen met de Xbox/ Game Pass-app op pc laat zien dat Microsoft weet wat je criteria zijn bij het zoeken naar nieuwe dingen om te proberen, en snijdt de (browsergebaseerde) tussenpersoon weg.

Het is een uitstekend jaar geweest voor de Xbox- en PlayStation-abonnementsservices, en hoewel ik blij ben te zien dat grote spelers zoals Deathloop, Grounded, Returnal en Hitman de service ondersteunen, ben ik net zo enthousiast over alle kleine games die het werk om ervoor te zorgen dat ik keer op keer terugkom voor meer.


Opmerking van de redacteur (Tom): 20 uur is niet kort. Dat is ongeveer twee maanden van mijn speeltijd. Rol op de twee uur durende videogame!