Ik had geen andere reden nodig om Skyrim opnieuw te spelen, maar toen arriveerde de jubileumeditie op Nintendo Switch


The Elder Scrolls V: Skyrim is technisch gezien opnieuw uitgebracht, waarbij de Anniversary Edition beschikbaar komt in de Nintendo Switch eShop, schijnbaar uit het niets.

Ik heb Skyrim beschamend vaak gespeeld. Ondanks hoeveel collega’s en vrienden erop staan ​​dat Morrowind en Oblivion de betere games zijn, is het Skyrim die me voortdurend doet terugkruipen. Het maakt niet uit hoeveel spelbrekende bugs ik tegenkom, of hoe vaak ik gewoon vergeet te saven op een cruciaal moment en uiteindelijk gefrustreerd raak, ik heb een nooit eindigende giftige relatie met Tamriel. Ik ben hier oké mee.

Hier is een kleine terugblik op de Skyrim Anniversary Edition-trailer van vorig jaar.

Mijn laatste volledige spel van de titel was op de Nintendo Switch (exclusief de tijd die ik besteedde aan het modden van Skyrim in VR om te beseffen dat ik in plaats daarvan waarschijnlijk Blade & Sorcery zou moeten spelen). Ik verwachtte niet veel van Skyrim op de Switch en dacht eerlijk gezegd dat ik het waarschijnlijk zou opgeven en het opnieuw op Xbox zou spelen. Ik had het echter mis. Ik speelde het spel tot het einde en hoefde mijn voortgang maar twee keer te verliezen toen er bugs optraden; dit was een succes, als je het mij vraagt.

Daarna, en mijn periode met de vele mods van Skyrim, had ik het gevoel dat mijn relatie met Bethesda’s ogenschijnlijk onsterfelijke RPG eindelijk voorbij was. Ik heb er genoeg tijd aan besteed, en er zijn genoeg andere Bethesda-spellen die ik zou moeten proberen in de aanloop naar The Elder Scrolls VI. Natuurlijk moest Bethesda – eindelijk – Skyrim’s Anniversary Edition introduceren op de Nintendo Switch. Net op tijd voor de winter, wat toevallig mijn favoriete tijd is om Skyrim te spelen.

Met deze bundel, die momenteel £ 59,99 / $ 69,99 kost voor het volledige ding, of £ 17,99 / $ 19,99 om te upgraden, krijgen spelers add-ons van Skyrim Special Edition, nieuwe Creation Club-content en alle drie de officiële DLC voor de game: Dawnguard , Haardvuur en Dragonborn.

Het enige wat je hoefde te zeggen was Dawnguard, en ik zou de muisaanwijzer op de koopknop houden en een gezellige hoek voorbereiden om de game de volgende maand achter elkaar te spelen. Misschien sterf ik deze keer niet half zoveel aan draken.

Ik weet niet waarom ik Skyrim net zo leuk vind als ik. Het is zeker niet voor het verhaal, dat is zeker. Ik weet niet of het op dit moment gewoon een troostspel is, of dat er iets is aan de chaos van het spel breken of Lydia van een berg gooien, dat houdt mijn interesse vast. Hoe dan ook, ik ben klaar om vast te zitten in een ander episch avontuur.